2021 het jaar van inspireren en geïnspireerd worden?

8 januari 2021

wordt 2021 het jaar van inspireren en geïnspireerd worden - inspiredbycor

Wordt 2021 het jaar van inspireren en geïnspireerd worden? Als ik iemand vraag, `wie is je grootste inspirator?, dan komen vaak de bekende namen als Elon Musk, Oprah Winfrey of Steve Jobs boven drijven. Deze namen zijn heel begrijpelijk want dit zijn personen die tot de verbeelding spreken want het zijn mensen met een bepaald charisma die op hun manier succesvol zijn in deze maatschappij. Ondanks het feit dat deze namen top of mind zijn in de maatschappij ben ik ervan overtuigd dat je geen bekende wereldburger hoeft te zijn om te inspireren.

Voor het boek ‘’ondernemers zijn net mensen’’ dat ik september vorig jaar heb uitgegeven, heb ik 50 kleurrijke ondernemers geïnterviewd.  Een deel van hen stelde ik de vraag: “Wie is jouw grootste inspirator?”. De namen die voorbij kwamen, waren vaak niet de usual suspects. Niet de namen maar de persoonlijkheden achter de namen maakten hen tot inspiratoren. Een naam kan namelijk niet inspireren maar het verhaal achter de naam wel.

Mijn blog begint met de titel ‘wordt 2021 het jaar van inspireren en geïnspireerd worden?’. In ieder mens zit namelijk een inspirator tenminste als je je authentieke kwetsbare ik durft te tonen en je bij je keuzes niet laat afleiden van wat je omgeving ervan zou vinden. In onze wereld van eenheidsworsten inspireer je mensen zonder bewust te inspireren. Ik zal een simpel voorbeeld geven. Jaren geleden zat ik in een training met allemaal 50 plus mannen en vrouwen. Naast me zat een man die zei, `wauw Cor wat heb je een prachtig overhemd aan.’ Zo nuchter als ik kan antwoorden, zei ik, `dank je wel voor het compliment maar dit hemd van het merk A Fish Named Fred is gewoon te koop.’ Hij viel even stil en zei toen: `Ik snap dat deze hemden te koop zijn maar je moet het wel durven.  Van schrik keek ik om me heen want ik liep dus kennelijk gevaar met het dragen van mijn prachtige hemd want hij zou toch niet voor niets hebben gezegd, `je moet het wel durven’. Natuurlijk was ik niet echt geschrokken maar om de absurditeit van zijn woorden te illustreren, deed ik alsof.

Aan het einde van de training bij het naar buiten gaan, sprak de bewuste buurman me aan en zei, “Cor ik heb er tijdens de training eens over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik al mijn hele leven in dezelfde soort hemden rondloop. Dit weekend ga ik de stad in om wat nieuwe hemden te kopen maar deze keer hemden met wat meer kleur”.  De volgende training was ik stom verbaasd dat hij zijn woord had gehouden want hij kwam de klas binnen lopen met een werkelijk prachtig overhemd dat dit keer niet een twaalf in een dozijn overhemd was. Toen hij mijn positief verbaasde blik zag, zei hij “Gaaf hemdje toch?”. Ik kon alleen maar ja knikken. Daarna kwam voor mij het wauwwwwwwwww moment. Hij zei namelijk “Cor jij heb mij geïnspireerd om mijn oude patronen te doorbreken en dat voelt echt te gek”

Woorden zijn krachtiger dan je vaak voor mogelijk houdt maar soms is simpelweg zijn wie je bent krachtiger dan welk woord dan ook. De beste man werd geïnspireerd door de kracht van mijn authenticiteit. Het klinkt heel eenvoudig maar authenticiteit gaat om eigen keuzes maken. Hoewel we als mens DNA technisch voor 99,9 % gelijk zijn aan onze medemens en we nagenoeg allemaal dezelfde behoeftes hebben als we kijken naar de Maslov piramide dan nog is er voldoende ruimte voor authenticiteit. Als u besluit om vanaf vandaag de authentieke versie van uzelf aan de wereld te tonen dan zult u verbaasd zijn wat dit met uzelf en uw omgeving zal doen. De vijftig kleurrijke en inspirerende ondernemers die ik heb mogen interviewen voor mijn boek ”ondernemers zijn net mensen” gingen u al voor. Één van hen, Yassine Hanyn, is zelfs genomineerd voor de Positivity Award 2021 door Big Improvement Day.

Deel dit artikel

1 Reactie

  1. Misha Bos

    Wat een gaaf verhaal Cor!

    Hoe mooi om te zien dat iemands leven letterlijk van het ene op het andere moment kan veranderen.

    Heel mooi! Job well done ?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.