Michelle Obama – Naturel Inspireren

19 april 2019

Michelle Obama Inspiredbycor

Gisteren hebben heel veel vrouwen en mannen een inspirerende power vrouw kunnen zien shinen in de Ziggo Dome. De mensen die het geluk hadden om een kaartje te kunnen bemachtigen werden betoverd door een enorme vibe. Wat de mensen in de zaal hebben mogen meemaken is niet in woorden te vatten. Sommige ervaringen moet je trouwens niet degraderen door daar een woord aan te willen hangen. Misschien komt de uitdrukking “Next Level Experience”’ een klein beetje in de buurt.  Na het lezen van de eerste zinnen van mijn blog zullen sommigen van u die het nieuws niet op de voet volgen denken over wie hebben we het hier concreet. Natuurlijk hebben we het over niemand minder dan Michelle Obama.

Voorafgaand aan haar optreden doken de deskundige in verschillende TV en Radio programma’s over elkaar heen om op een bijna wetenschappelijke wijze uit te leggen wat Michelle Obama nu zo bijzonder maakt. Voor mensen die het zelf niet kunnen duiden kan het verrekte handig zijn want dan kan je de andere dag op het werk op verantwoorde en veilige wijze uitleggen waarom je in de zaal zat. De omroepen die deze specialisten uitnodigen die gun ik hun exposure maar voor de mensen in de zaal heeft deze informatie van de deskundig geen toegevoegde waarde. De mensen in de zaal weten heel goed waarom ze een kaartje hebben gekocht. Deze mannen en vrouwen zien Michelle Obama als rolmodel en inspirator. Het liefst zou ik het laatste woord in de vorige zin eindigen met allemaal hoofdletters.

Er is natuurlijk geen woord geloven als mensen zeggen dat zij een groot INSPIRATOR is. Echter, de belangrijke vraag die we voor ons zelf moeten beantwoorden is, waarom is zij zo’n groot inspirator ?.
Voor ik hier verder op inga wil ik even het bruggetje maken naar de wedstrijd Juventus – Ajax. De dag na de wedstrijd werd Ajax door de sportjournalisten in Italiaanse sport kranten de hemel in geprezen voor hun totaal voetbal. Nu weer even terug naar Michelle Obama. Deze vrouw is een totaal mens. Zij heeft iets wat velen van ons weggestopt hebben of zijn kwijtgeraakt. Naast een bijzonder IQ en EQ en een bijzonder charisma heeft zij ook humor, durft ze zich kwetsbaar op te stellen, durft zij gevoelige thema’s aan te snijden en is zij connected met de wereld om haar heen. Vooral dat laatste zijn veel mensen kwijtgeraakt. Bij haar is de as die bestaat uit brein, hart en cut feeling in balans. Dat wat zij als mens in zich heeft en dat wat zij te bieden heeft durft zij uit te stralen en met de wereld te delen. Zij is een vrouw die zich vanuit haar authentiek ik kwetsbaar op durft op te stellen. Naast deze bijzonder belangrijke elementen is het ook een vrouw met een visie en die deze visie met de wereld durft te delen ook als ze weet dat niet iedereen er op zit te wachten of er nog niet klaar voor is. Zij durft op de troepen vooruit te lopen.

Voor ik verder ga wil ik nog even kort ingaan op de discussie die in ons bekrompen Nederland is losgebarsten over de toegangsprijzen die op konden lopen tot Euro 1.000,00. In Nederland zijn we wel bereid om Euro 200,00 per uur te betalen aan een business coach. Overigens vind ik dit een normaal tarief voor een goede coach. We zijn ook bereid om een vermogen neer te tellen als Simon Sinek het podium betreed. Het is toch te bizar voor woorden dat je niet mag vragen wat je waard ben om de simpele reden dat je niet met een commercieel verhaal komt maar jou progressieve kijk op de wereld deelt met het publiek.

Ik hoop dat de vrouwen die bij het optreden van Michelle Obama zijn geweest verder durven te gaan dan het nagenieten van een bijzondere avond of het te gebruiken als een soort en energizer. Sterker nog het zou bijna een belediging zijn om hier als vrouw niets mee te doen want deze vrouw zat niet om op het podium om de aanwezigen een gezellige avond te bezorgen. Nee, zij wil dat de power vrouwen de regie pakken. Zij wil dat vrouwen vanuit hun female power gaan shinen en impact gaan maken. Iedereen kan op zijn of haar manier inspireren zolang vanuit authenticiteit je kwetsbare ik durf te tonen. Koppel hier een persoonlijk verhaal aan het je bent al aardig op weg.

Dus gaat u morgen stopen om u te verschuilen achter de persoon die u niet bent en starten met de wereld te laten zien wie u werkelijk bent. Durft u vanaf nu te zeggen “ik heb op een respectvolle en geciviliseerde wijze schijt aan de wereld’’.  Als u vanaf morgen 20% van de powervrouwen echt de powerknop indrukken dan gaan er heel veel mannen zenuwachtig worden. Kortom als u vandaag besluit om 25% meer mens te zijn dan gaan er vanaf vandaag bijzonder dingen in uw privé en zakelijke leven gebeuren.

De powervrouwen die zich aangetrokken voelen tot dit verhaal nodig ik uit om de Website www.empowerwomen.nl in de gaten te houden die later deze maand live gaat. Op deze website staat het programma van het Empower Women 010 Event dat op 15 oktober 2019 plaats vindt.

Deel dit artikel

3 Reacties

 1. Jennifer

  Dank je wel voor jouw verhaal. Jaren geleden heb ik bij mezelf de power knop ingedrukt. Echter, de jaren erna merkte ik niet dat het niet beperkt bleef bij een stationaire power. Het showen van jouw female power laat jouw eigen power toenemen en die van anderen vrouwen activeren.

  Antwoord
 2. Renata Boston

  Geweldig stuk. Ik kon er niet bij aanwezig zijn maar ik geloof meteen elk woord. Op deze manier heb ik ook een beetje de sfeer en de kracht die Michelle Obama heeft en de aanwezigen die zij ongetwijfeld heeft geïnspireerd een beetje door jou verhaal meegekregen. Dank daarvoor. Zelf kom ik ook langzaam uit mijn schulp door mijn verhaal te delen en te laten horen waar ik goed in ben. Nog een weg te gaan maar het begin is er zeer zeker.

  En zulke vrouwen als Michelle Obama en jou verhaal leveren hier zeker een bijdrage aan .

  Antwoord
 3. Astrid

  Geweldig stuk Cor! Ik zat in de zaal zoals je weet en ik heb Ge-No-Ten.
  Wat een powervrouw die durft te staan voor wie ze is EN dat dan te delen met de wereld. Ze doet het! En daar zit precies het succes. Voor iedere vrouwelijke professional.
  Dus niet angstig om je heen blijven kijken, andere in de gaten houden, in je schulp blijven zitten en overal wat van vinden. Maar rug recht, borsten vooruit, kin omhoog (niet te ver?) en zichtbaar worden zodat je impact hebt en andere inspireert dat ook te doen. Zo maken wij vrouwen het verschil in maatschappij die gedomineerd wordt door mannen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *