Shit, ook ik ben positief

30 januari 2021

shit ook ik ben positief - inspiredbycor

Niet direct schrikken van de titel ”Shit, ook ik ben positief”‘. Hoewel, in deze tijd loop je er niet mee te koop want voor je het weet ben je een outcast. Ik heb er dan ook een paar dagen mee gewacht voordat ik de stoute schoenen aantrok om het nieuws met jullie te delen. In Nederland krijg je al snel een stempel of stempeltje waar je de rest van je leven niet meer van af komt. In deze context snap je vast mijn voorzichtigheid en begrijp je mijn aarzeling om een persoonlijk dingetje zomaar met jan en alleman te delen. Als je het deelt met de wereld vraagt men zich toch af of het besmettelijk is. Vervolgens zal men nieuwsgierig zijn naar de variant die in het spel is. Voor je het weet wordt je in volledige isolatie geplaatst. Al met al best een dingetje, vind je niet?

Mensen die me kennen en veelvuldig met me in contact zijn geweest, zullen niet verrast zijn door de  ontboezeming waar ik later in deze blog mee kom. Sterker nog, ze zullen zich afvragen waarom het überhaupt een dingetje zou kunnen zijn. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het voor mij ook niet echt een ding of dingetje is maar de wereld is een beetje ‘loca’ geworden. Overigens ga ik persoonlijk als een malle op het nummer ‘Johnny, la genta esta muy loca’ van Sak Noel. Maar dit geheel terzijde.

De meeste mensen met wie ik privé of zakelijk omga, hebben het ook, dus voor hen is het geen issue. Sterker nog, ik zou ze misschien zelf niet eens kennen als ze het niet zouden hebben. Nu is het niet zo dat zij het van mij hebben of dat ik het van hen heb. Nee, het kwam al vrij snel na mijn geboorte aan het licht. Dus dat is al heel wat jaren geleden. De meesten van jullie dachten dat ik het over Corona had. Mensen maken graag beelden bij de teksten die ze lezen. Mensen zijn heel goed in de 1 +1 sommetjes. Je koppelt simpel tekst aan reeds aanwezige kennis en of ervaringen uit het verleden. Maar ja, dit is jouw beeld van de werkelijkheid.

Waarschijnlijk is het overdraagbaar want mijn vader had het ook. De mensen die me al vanaf de lagere school kennen, weten niet beter dan dat ik als ultra positivo in het leven sta. Is dit besmettelijk? Ik hoop het wel. Is de variant relevant? Niet echt, want ieder mens mag lekker positief zijn op een manier die bij hem of haar past. Is het een dingetje? Nee, voor mij niet. Sterker nog, ik ben blij met mijn positiviteit want het geeft me energie en mensen die er voor open staan krijgen er energie van. Een win – win situatie dus. Het is dus geen virus waar ik meer rondloop, hoewel… Was het maar een virus. Was het maar een virus met een ultra hoge R waarde. Hoe gaaf zou dat zijn? Ik wil wel binnen een jaar heel Nederland gruwelijk besmetten met mijn positiviteit. By the way, als ik je hiermee besmet, hoef je je niet te laten testen want ook zonder test is het voor je omgeving duidelijk wat er met je is gebeurd. Dus berg het wattenstaafje maar weer op.

Vroeger kwam je er nog redelijk mee weg als je aanstekelijk positief in het leven stond. Als ik het heb over vroeger dan spreek ik over de periode van voor maart 2019. Natuurlijk waren er ook toen lieden die spontaan een allergische reactie kregen van mijn positiviteit maar nu we midden in de Corona pandemie zitten, is het blijkbaar not done om zo in het leven te staan.

Je zult mij niet horen zeggen dat ik moe word van deze pandemie of dat ik er helemaal klaar mee ben. Het klinkt misschien erg makkelijk zoals ik het nu verwoord maar ik ga geen energie verspillen aan zaken waar ik geen invloed op heb. Ik ga toch ook niet de hele dag stampvoetend voor het raam staan als het niet stopt met regenen. De regen kan mij niet depressief maken. Als je happy bent met jezelf, je weet wie je bent en wat je de wereld wil bieden dan is dat een constante en de omstandigheden een passant. Iedere dag dat ik mijn ogen weer open mag doen, denk ik `yessssssssss, ik mag weer het verschil maken voor de mens die open staat voor dat wat ik ze te bieden heb.’

Natuurlijk heb ik niet een fles champagne open getrokken op het moment dat Corona voet aan de grond kreeg ik in Nederland. Ieder weldenkend mens wil liever dat Corona vandaag dan morgen verdwijnt. Ik begrijp dat het makkelijk praten is als er, zoals bij mij,  niemand uit je directe omgeving is overleden aan het virus of als je niet financieel aan de grond zit omdat je business niet op omvallen staat. Het is ook makkelijk praten als je zelf niet in de horeca, evenementen business, cultuur sector et cetera zit. Aan de andere kant zeg ik dat er altijd kansen zijn zolang jouw business nog een hartslag heeft.

In deze blog richt ik me voornamelijk tot de groep die een net iets te grote focus heeft op dat wat niet kan. Als ik mensen adviseer te focussen op wat er wel kan dan vinden ze me een inspirator of iemand die een beetje disconnected is van deze wereld. Misschien hebben zij last van het `wat de boer niet kent, vreet hij niet syndroom’. Ik zeg altijd, `als optie A niet lukt, kun je, of afscheid nemen van deze optie of deze optie modificeren tot een optie die wel lukt. Dit kan dus een gemodificeerde optie A zijn of een optie B.

Als multipreneur die gelooft in parallelle geldstromen moet ik toegeven dat één van mijn twee geldstromen niet meer stroomt maar druppelt. Ook nu trok ik de champagne fles niet open om dit te vieren. Nee, ik zette de creativiteitskraan nog verder open om te kijken of ik het zwaartepunt binnen dit onderdeel van mijn business kon verleggen zodat er weer een nieuw evenwicht zou ontstaan. Nadat ik vorig jaar mijn boek ‘ondernemers zijn net mensen’ uitbracht, had ik het idee om in 2022 te beginnen met mijn volgende boek. Dit heb ik nu naar dit jaar getrokken.
Zolang je nog een dak boven je hoofd hebt en iedere dag eten op tafel kunt toveren, zijn er ongekende mogelijkheden. De basis is dan wel dat je fris in je kop blijft en je je niet gek laat maken door mensen die in het verleden hangen en mijmeren over dat wat niet kan of niet meer kan. Als je in het bezit bent van een laptop en 10 functionerende vingers kun je een boek schrijven. In ieder mens zit een schrijver. Je moet alleen bereid zijn de schrijver in jezelf te ontdekken. In plaats van een boek kun je ook een nieuw businessplan schrijven, een training et cetera.

Jouw creativiteit is de limit dus er is geen limit. De basis van het ondernemen is de ondernemende mens. Ik heb nog nooit een ondernemend mens ontmoet zonder een gezonde dosis creativiteit.

Tot slot hoop ik dat ik je digitaal heb geïnfecteerd met mijn positiviteit.

Deel dit artikel

1 Reactie

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *