Durf jij te kiezen? – deel 1

28 januari 2022

Blog durf te kiezen deel 1 www.inspiredbycor.nl

Durf jij te kiezen? Wanneer heb je voor het laatst een keuze gemaakt die voor jou echt het verschil heeft gemaakt? We willen heel graag het verschil maken, tenminste dat hoop ik natuurlijk. Maar durven we voor onszelf ook het verschil te maken?

Zijn de keuzes die je nu of vrij recent hebt gemaakt een keuze waarmee je het verschil maakt voor jezelf of voor een ander of is het een logisch gevolg van eerdere keuzes? Durf je een nieuwe ketting te maken of voeg je een extra kraal toe aan een bestaande ketting? Bepalen eerdere keuzes welke keuze je nu maakt? Moet de keuze van nu in lijn zijn met eerdere keuzes?

Nu weet ik dat de maatschappij dol is op consistentie en voorspelbaarheid. Vooral dit laatste wordt erg belangrijk gevonden omdat men anders het gevoel heeft je kwijt te zijn. Nu hanteer ik ook een consistente lijn maar ben ik wel voorspelbaar onvoorspelbaar? Ik zal dit uitleggen. Bij alles wat ik doe is de Cor signatuur duidelijk herkenbaar. Hoewel herkenbaar, is de Cor van vandaag toch een modificatie van de Cor van gisteren. Het klinkt als een open deur maar daarom niet minder belangrijk. Omdat ik in essentie weet wie ik ben en wat ik wil, kan ik vanuit die kern of essentie een consistente lijn hanteren.

Er is niets mis met een radicale keuze waar je omgeving van schrikt of die, in eerste instantie, niet wordt begrepen. Ik heb het dan niet over keuzes waar niemand nog een touw aan vast kan knopen. Nee, ik heb het over de situatie waarbij je voor je zelf helder hebt gekregen wie je in essentie bent en waar je voor staat. In dit soort situaties kan het zijn dat je een

T-splitsing voor jezelf creëert waarbij je er voor kiest om of links of rechts af te slaan terwijl deze t splitsing voor jouw omgeving niet of niet geheel zichtbaar is. Durf jij links af te slaan terwijl iedereen in jouw bubbel rechtdoor gaat? Durf jij de bubbel te verlaten en te kiezen voor waar jij blij en gelukkig van wordt en waar je goed in bent of blijf je in een zelf gekozen gevangenschap? Durf jij te kiezen voor een nieuw doel terwijl je niet kunt voorspellen hoe de weg naar dit doel eruit ziet? Ik zal niemand dwingen om radicale of life changing keuzes te maken want wie ben ik om te bepalen wat goed is voor jou? Wel zal ik altijd mijn omgeving stimuleren om te ontdekken wie ze in essentie zijn en waar ze voor staan.

Jouw leven is het boek waarvan jij de auteur bent. Jij bepaalt welke personages je toelaat in dit boek. Schrijf dit boek zo, zodat het boek op ieder moment in jou leven een afgerond boek is. Als je een hoge leeftijd bereikt en veel mee maakt, kan het zo maar een heel dik boek worden. De dikte van het boek bepaalt hier niet de kwaliteit van de inhoud. Ook als jouw boek halverwege een hoofdstuk tot een einde komt, moet dat het einde van het boek kunnen zijn. Blader maar eens terug en kijk nog eens goed naar de keuzes die je maakte in bijvoorbeeld hoofdstuk 1 of hoofdstuk 2. Dit terwijl je nu al bezig bent met hoofdstuk 20 of 21. Waren het jouw keuzes of waren het keuzes uit angst om je omgeving niet teleur te stellen?

Volgende week plaats ik deel twee in de tweeluik durft te kiezen.

Heb je zakelijk moeite met keuzes maken of wil je sparren over dat wat jou bezig houdt dan mag je altijd een afspraak met me maken. Misschien moeten we beginnen met een coffee to walk. Lekker vrij uit praten buiten de muren van jouw kantoor

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *